Detalls

L’activitat més esperada de la Festa de l’Estany que es celebra a finals d’agost, és la desfilada de Carrosses pel casc antic del poble de Puigcerdà.
La versió actual de la festa s’ha anat popularitzant des dels seus inicis l’any 1886, quan des de la classe burgesa estiuejant va sorgir la idea de celebrar una festa nocturna d’esperit carnavalesc.
Enguany, les colles de geganters i músics acompanyen les carrosses que han estat construïdes durant tot l’any pels grups de carrossaires participants. La temàtica de cada carrossa tendeix a reflectir algun fet social que hagi trasncendit durant l’any i algunes d’elles poden ser considerades autèntiques obres d’art. Les més originals, reben un bon premi de part de l’Ajuntament.
A la desfilada no hi pot faltar la carrossa de la Vella de l’Estany qui, segons explica la llegenda, viu a les profunditats de les aigües del llac i en dies de festa, surt per analitzar el canvis que han fet els vilatans.
La guanyadora del cercavila ha estat la carrossa “Tranquilos que llegamos”. La colla ha reproduït tots els personatges de la pel·lícula d’animació Toy Story al detall.
2on premi ha estat per l’equip de la carrossa “Cazafantasmas” que han representat als intrèpids investigadors de fenòmens paranormals i als sers fantasmagòrics que van rebentar taquilles l’any 1984.

LCTV / La Cerdanya Televisió

Deixa un comentari

La teva adreça de correu no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

*