Detalls

La XXXI edició de la Fira del cavall Hispà-Bretó 2011 ha fet rècord d’assistència amb mes de 25.000 visitants i ha copat d’activitat la zona del polígon de Puigcerdà. Ramaders catalans, espanyols i francesos han exhibit vora 1.300 caps de bestiar en un espai firal de mes de 11.000m quadrats i 130 corrals.
Des de 1981 també s’hi celebra un concurs d’aquesta raça equina on es valora l’equilibri postural i morfològic del cavall, les seves proporcions, la salut del pelatge i l’elegància de moviments.

Arran d’una denúncia del grup Animals Angels per incompliment de normes que regulen el tracte a tots els cavalls, la Generalitat prepara una llei específica per diferenciar les necessitats d’una raça salvatge com la hispana-bretona, de la del cavall de sella, que és considerat un animal de companyia, per tal de així facilitar els tràmits dels ramaders davant l’administració. El president de la Fira del Cavall Pere Tor ens explica que és un dels principals problemes que pateix el sector.

Pere Tor destaca que la presència del cavall pirinenc als camps depèn, en gran mida, del consum d’aquesta carn, científicament demostrat com a aliment molt ric en ferro.

Paral·lelament, els carrers de Puigcerdà acullen 450 parades de productes artesans, agroalimentaris, roba i complements. Aquesta fira multisectorial és, en certa manera, l’aparador de l’empenta i del dinamisme de les activitats econòmiques que es desenvolupen al nostre entorn.

LCTV / La Cerdanya Televisió

Deixa un comentari

La teva adreça de correu no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

*