Detalls

La XV edició del Col·loqui Internacional d’Arqueologia de Puigcerdà s’ha celebrat els dies 17 18 i 19 de novembre al Museu Cerdà. Enguany, aquesta trobada científica s’ha centrat en la transició de l’edat de bronze final a l’edat de ferro, un període del qual s’han descobert nombrosos jaciments els últims anys a banda i banda de la franja pirinenca.

El Col·loqui va néixer l’any 1973 gràcies a la iniciativa de dos joves arqueòlegs que van voler unir i difondre els descobriments que es feien a ambdues bandes de la frontera.

Actualment consolidat, el Col·loqui és un punt de trobada, divulgació i debat sobre les dades obtingudes en les diverses excavacions arqueològiques, que s’han dut a terme en l’àmbit pirinenc al llarg dels anys.

Aquest any, el Col·loqui rep un merescut reconeixement per part de la Generalitat que l’ha reconegut com al Congrés Nacional d’Arqueologia de Catalunya.

Malgrat tot, fins ara no hi ha hagut cap política conservadora del patrimoni a Cerdanya, davant la qual la defensa del patrimoni ha perdut moltes batalles.

En el marc d’aquest XV Col·loqui Internacional d’Arqueologia, l’Institut d’Estudis Ceretans ha dissenyat i impulsat una sèrie d’activitats complementàries, per acostar la disciplina arqueològica i alguns dels descobriments que s’han fet a la comarca a tothom qui ho vulgui conèixer.

LCTV / La Cerdanya Televisió

Deixa un comentari

La teva adreça de correu no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

*