Detalls

El Carnestoltes es celebra d’una manera molt especial a Bellver. Disfresses fetes de roba de sac i cendra, molsa, nassos de bruixa i gent estrafolària, son els protagonistes d’una festa que té l’esperit de recuperar una tradició que va ser prohibida pel franquisme. Després de molts anys de silenci, aquesta festa ressorgeix d’entre les cendres com a símbol de la disbauxa i del renaixement.

Un any més el nou auto-proclamat rei Carnestoltes pren l’aparença del Burricot i llegeix el pregó amb el que s’inaugura el seu regnat. Amb el seu discurs el nou rei dóna permís a la gent del poble per passar-s’ho bé sense limitacions.

Una de les tradicions recuperades és el ball que es realitza just avanç del ritual final anomenat el “Ball del tio Fresco”, on els personatges donen voltes en rotllana i es cremen mútuament la llufa que tenen penjada al darrera.

Tal i com mana la tradició, el nou regnat i la disbauxa no poden durar eternament, i el rei Carnestoltes ha de ser cremat com a símbol de millora i renaixement. Finalment, es llegeix el seu testament, on el rei Carnestoltes dóna consells als habitants del poble per viure millor.

LCTV
La Cerdanya Televisió

Deixa un comentari

La teva adreça de correu no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

*