Detalls

El recentment concebut centre d’interpretació turística de talló, fomenta la part nord del parc natural del Cadí Moixeró i te la funció de facilitar la descoberta del parc als visitants.

Xavier Porta: alcalde de Bellver
En aquest moment hi tenim diverses exposicions, una de cabanes de pastor i una altra que és sobre el llop. A part, es pot visitar tot el que és l’audiovisual de parc i s’hi poden veure totes les imatges. Ara el mes d’agost canviarem l’exposició del llop per una de fotografies de parc.

Al primer pis hi ha tot el que són despatxos que també estan destinats a guardar informació del parc natural.

A la segona planta hi tenim una segona residència on s’hi allotgen diferents investigadors. Aquest estiu hi hem tingut un grup d’arqueòlegs que estan fent la descoberta del poblat iber de Baltarga. Ara hi ha biòlegs que estan estudiant les llúdrigues i així es van alternant diferents grups que venen aquí i ocupen la residència del segon pis.

A més a més també l’utilitzem com a un centre des del qual promocionem tot tipus d’activitats eco-turístiques, com per exemple les “Burricletes”, sortides a cavall, sortides amb globus, visites guiades al poble, visites guiades als entorns naturals d’aquí, visites al romànic, etc …

El Parc Natural del Cadí Moixeró es reparteix en tres comarques: l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya, sent aquesta última molt important en quant a valors naturals.

Àngel Bonada: Coordinador d’activitats
Recordem que el parc natural és un parc de gran extensió, avarca més de 40.000 hectàrees. Va des de les fonts de les valls (poc més de 770-800 m) fins a la alta muntanya, culminant amb el Puig Vulturó, el puig de la Canal del Baridà (2.647 m).

A nivell natural i d’espècies tenim tant espècies mediterrànies, com podem tenir a la vessant nord, però també tenim espècies boreals i molt importants. Aproximadament 2000 plantes superiors i centenars espècies de fauna.

Naturalment, reafirmar-me en la importància de tenir un centre d’interpretació del parc natural a la cara nord, que era una cosa que ens feia molta falta al territori, al parc natural i als visitants ja que és possible que en aquesta zona rebem més visitants que a cap altra.

LCTV / La Cerdanya Televisió

Categoria:

Reportatges

Deixa un comentari

La teva adreça de correu no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

*